Åsa Tomter

Jeg heter Åsa Tomter, er høyskoleutdannet og har blant annet jobbet som lærer på barne- og ungdomstrinnet. I Hundevis Hundeskole jobber jeg som instruktør. 

Hunder er en stor del av min hverdag, og jeg interesserer meg for alt som har med hund å gjøre. Denne interessen startet allerede i barneårene da familien skaffet seg en labrador retriever. Fra jeg kunne lese har jeg slukt bøker som omhandler hund på en eller annen måte.

Opp gjennom årene har jeg deltatt på en rekke kurs. I tillegg til Hundevis sin instruktørutdannelse, har jeg deltatt på alt fra dyptgående seminarer om hundens mentalitet, atferd og problematferd til spesialkurs innenfor belønningsutvikling og kurs innenfor ulike sportsgrener for hund. Grener som lydighet, agility, viltspor, harde spor, skogsspor, rundering, rallylydighet og smeller. Jeg har vært så heldig å ha muligheten til å gå kurs for mange av dem jeg regner som langt framme og toneangivende innenfor moderne, belønningsbasert hundetrening i dag.

Jeg synes hundetrening er moro og forsøker hele tiden å utvikle meg som trener, samtidig som jeg også utvikler hundene mine. Jeg har stor glede av å prøve ut nye veier til målet og bruker gjerne tid på å teste nye framgangsmåter til en og samme atferd. Egne hunder innføres i mange ulike hundesporter, og jeg har så langt konkurrert i lydighet og agility.

I dag har jeg tre hunder. Lancashire heeleren Ferdinand var en gang min lydighetshund, men er nå pensjonist. Australian kelpien Ennen har konkurrert en sesong i agility, og det skal vi fortsette med. Border collien Fluke er bare unghund og trenes i mye forskjellig. Jeg ser for meg at hun skal konkurrere i lydighet og agility.

I tillegg til at hundene er fine  treningskamerater, har jeg også stor glede av å ha dem med på korte og lengre ekspedisjoner i naturen. Til fots, på ski, i trekk eller med kløv.