Kursinnhold

VALPEKURS

Kurs for valper mellom 10- 11 uker og 9 mnd. Valpekurs er nok det viktigste kurset man går med sin hund o inneholder flere foredrag. Kurset består av en teoridel og en praktisk del, og vil strekke seg over  7 eller 10 uker.  Det er 3 uker med teori og foredrag, som også går en gang i uka og varer ca 2,5 time hver gang. Den praktiske treningen innholder øvelser man trenger i hverdagen: Kontakt, gå pent i bånd, innkalling, belønningsutvikling, samt sosialisering og miljøtrening.

HVERDAGSLYDIGHET UNGHUND & VOKSEN

Vi har to typer kurs for unghunder og voksne hunder:For de som har tatt valpekurs hos Hundevis og har teorien fra før. Kurset varer i 7 uker 1, 5 time en gang per uke, og det er ingen egen dag for teori.For de som ikke har tatt valpekurs hos hundevis kommer det i tillegg en teori del som strekker seg over 3 kvelder a` 3 timer. Der vil det bli holdt foredrag innenfor læringsteori, hundens språk og helse / ernæring. De praktiske øvelsene på kurset bygger videre på øvelser fra valpekurs og det er fokus på å lære eiere en mtode de kan bruke i hverdagen for å trene hunden sin. Øvelser er; passering, innkalling med forstyrrelser, shaping og avstandskontroll og bli/impulskontroll.

INNKALLINGSKURS

Kurset varer 6 uker og inneholder praktisk trening på innkalling med ulike forstyrrelser. Det er lagt opp til at kursdeltakerne trener hjemme mellom timene. Kurset passer for alle hunder i alle aldre og det blir lagt opp til individuell trening for hver enkelt hund. Målet med kurset er at kursdeltagerne skal få trent på innkalling til hverdagsbruk med de forstyrrelser man ofte står ovenfor, blant annet syklister, joggere og andre hunder.

PASSERINGSKURS

Kurs for de som ønsker å trene passering av andre hunder i bånd. Kurset retter seg både mot de som vil forebygge fremtidige problemer og de som har havnet i en vanskelig situasjon, der hunden bjeffer, stresser, hyler og er overfokusert på andre hunder. Hovedfokuset på kurset er å jobbe med at hunden skal bli mer avslappet til fremmede hunder, samt lære hunden å assosiere andre hunder med positive opplevelser. Deretter skal de lære og jobbe i lag med eier med andre hunder i nærheten. Dette kurset retter seg mot de som ønsker å ha en fokusert og trygg hund i konkurranser, i utstillingsringen eller bare i hverdagen. Kurset går over 8-uker.

KONKURRANSELYDIGHET  

Kursene retter seg mot LP-programmene klasse 1, 2, 3 og Elite etter NKKs regelverk. De avholdes både som helgekurs og ukeskurs og varer ca 12 timer tilsammen. Kursene vil annonseres som nybegynner-, lettøvet-, videregående- eller rene konkurransetreningskurs.Det vektlegges at både hund og fører skal ha det gøy på trening, samt være resultatorientert og klar for de utfordringer som en møter på konkurranser.

BRUKSHUNDKURS

Ønsker du å lære om spor og rundering?Vi arrangerer jevnlig brukshundkurs hos oss, både mot NBF-programmet og RIK-programmet til NKK. Kursene tilpasses for alle hunder og eiere, om de ønsker å lære om brukshundsport for konkurranse eller som aktivisering for familiehunden

UTSTILLINGSKURS

Kurs for de som vil lære om hvordan man kan trene en hund til å vise seg fra sin beste side på utstillinger. Kurset avholdes som helgekurs eller ukeskurs. Hunder i alle aldre kan delta.

AGILITYKURS

Vi har nybegynner -og videregående kurs, samt slalomkurs i denne artige hundesporter. Kursene går som helgekurs eller over flere uker. Kursene våre tilpasses alder på hunden og dermed kan valper fom 10 uker være med på nyebgynnerkursene.