Hundeskole

Hundevis Hundeskole tilbyr i dag en rekke kurs, privattimer, fellestreninger, seminarer og atferdskonsultasjoner. Vi underviser i positive og effektive metoder med læringspsykologi som bakgrunn for våre råd. Ved teksten finner du linker til alle våre tilbud- både kurskalender og atferdskonsultasjoner.

Kurskalender

marita@hundevis.as for påmelding eller spørsmål.

KURS HOS HUNDEVIS: For påmelding til kurs: send epost til marita@hundevis.as -med info om hvilket kurs, navn og adresse .Alle våre kurs er økonomisk bindene. Ved avmelding etter påmeldingsfrist må det betales for kurset selv om man ikke møter. Ved våre kurs er eier ansvarlig selv for egen hund og eventuelle skader den påfører utstyr eller andre

SE ALLE KURS 2021
SHAPING
Dato: Mandag 10.mai kl 17.30-20.30
Sted: Hundevis Kvaløya
Info: Ønsker du å lære seg en super treningsmetode? Vil du lære hunden din triks som å ta seflie med deg, rydde opp sine egne leker eller hente noe i kjøleskapet ditt? Da er dette kurset for deg☺Perfekt for å ta kule bilder til Instagram eller Fb:)
Instruktør: Katie Gyltnes Pris: 600,- Pm.frist: 5.mai 2021

PUPPYPARTY
Dato: Torsdag 20., 27.mai og 3.juni 17.30-19.30
Sted: Hundevis Skattøra (Skattøravegen 40)
Info: Puppyparty er for de minste valpene mellom 8 uker og ca 16 uker. Kurset gir en innføring i sosialisering med andre valper og mennesker , tilknytning og relasjon mellom valp og eier, miljøtrening gjennom utforsking i nytt miljø sammen med eier og leke-utvikling. Kurset går innendørs. Kurset er ypperlig å ta før eller samtidig som valpekurs.
Instruktør:Marita Holm
Pris: 1200,- Pm.frist 15.mai 2021

VALPEKURS (fom 9-10 uker til 8-9 mnd)
Dato: Oppstart tirsdag 18.mai 17.30-19.00. 7 ganger samme tid hver tirsdag.
Sted: Hundevis, Tromsøya, Uit.
Teori kommer senere. Kurset har 7 uker praktisk trening og 3 ganger teori, tilsamen 10 uker.
Info: Valpekurs for alle valper- vi gjennomgår og trener på en rekke øvelser for hverdagslydighet, samt sosialisering og miljøtrening. Instruktør: Marie Ertsås
Pris 2600,- Pm.frist 10.mai 2021.

RALLYLYDIGHET (NYBEGYNNER OG KONKURRANSEKURS)
Dato: 1. og 2.mai 2021 kl 10.00-16.00
Sted: Utendørs
Info: Nybegynnerkurs og Konkurransekurs i Rallylydighet. Gruppe 1: Ingen forkunnskap kreves og dette kurset passer fitn for valper. Innføring i grunnferdigheter som trengs for rally, samt regelverk og skilt. Gruppe 2: For de som har tatt nybegynnekurs og eller har konkurrert tidligere.
Instruktør: Therese Holt Hansen og Marita Holm
Pris 2300,- Pm.frist 25.april 2021

SMELLERKURS NYBEGYNNER
Dato: Lørdag og søndag 24.-25.april 2021 kl 10.00-16.00 Sted; Hundevis Info: For alle som vil lære om den spennende hundesporten Smeller. Passer også for valper. Pris: 2300,- Instruktører; Therese Holt Hansen og Marie Ertsås Pm. Frist 15.april 2021

INNKALLINGSKURS
Dato: Oppstart onsdag 28.april kl 17.30-19.30, deretter onsdager 5.,12. Og 19.mai samme tid. Sted: Ulike steder i Tromsø. Info: Å ha en god Innkalling viktig for både sikkerhet og trivsel med hunden sin. Kurset tar for seg de ulike stegene i innkalling, forebygging av uønsket atferd når hunden er løs, samt fokus på hvordan eier skal jobbe strukturert i hverdagen med innkalling. Det legges inn forstyrrelser som mennesker, hunder og trafikk under kursets gang. Instruktør: Katie Gyltnes Pris: 1600,- Pm.frist: 20.april

TEMAKURS APPORT
Dato:kommer
Sted: Ute
Info: For alle som vil lære om apportering, enten for Bruks, Lp, Jakt eller for aktivisering. Passer for alle nivåer, også helt nybegynnere.
Instruktør: Marita Holm
Pris: 500,-

TEMAKURS FRI VED FOTEN/LINEFØRING
Sted: Vurderes etter vær Dato: Torsdag 29.april 17.30-20.00 Info: For alle som vil lære om fri ved foten/lineføring, enten for Bruks, Lp, Jakt, Rally. Passer for alle nivåer, også helt nybegynnere. Instruktør: Marita Holm Pris: 500,- Pm.frist: 20.april 2021

TEMAKURS FREMMADSENDING/RUTA
Sted: Ute Dato: Torsdag 6.mai 17.30-20.00 Info: For alle som vil lære om fremmadsending, Ruta, Bruks/ RIK eller Rally Passer for alle nivåer, også helt nybegynnere. Instruktør: Marita Holm Pris: 500,- Pm.frist: 1.mai 2021

HVERDAGSLYDIGHETSKURS
Dato: Tirsdag 11.mai 17.30-19.00, 7 uker Sted; Hundevis Info: Kurs for alle som ønsker å trene mot hverdagslydighet. For de som har tatt valpekurs hos Hundevis er kurset kun 7 uker praktisk trening. Har man ikke Valpekurs hos oss, er kurset med teori. Denne tas etter avtale.
Øvelser er innkalling, passering, ro og impulskontroll med forstyrrelser, samt samarbeid og god planlegging i hverdagen. Pris: 2600,- med teori /2000 uten teori. Instruktør: Lisbeth Hansen Pm.frist: 1.mai 2021

PASSERINGSKURS:
Dato: Teori mandag 7.juni 17.30-20.30, deretter mandager og torsdager på følgende dato: 10., 14., 17., 21., 24 og 28.juni. Dvs at kurset går mandag og torsdag kl 17.30-19.00
Info: For de som ønsker å trene på passering av hunder, folk, sykler og annet i ulike miljøer. Passer for hunder som stresser, bjeffer, vil hilse mm på forbipasserende hunder eller folk.
Instruktør: Therese Holt Hansen
Pris: 2300,- Pm.frist 3.juni 2021

 

konsultasjoN

 

Har du problemer med hunden din? Er den redd for mennesker, hunder, lyder eller for å være alene hjemme? Jager den sykler eller joggere, stikker av, biter når den skal håndteres av deg eller fremmede eller gjør noe som du syns er vanskelig å vite hvordan du skal forandre?

 

Vi tilbyr hjemmebesøk eller konsultasjoner i Hundevis sitt lokale på Kvaløya.

En konsultasjon varer i 90 minutter

Priser: Ved hjemmebesøk og treningsoppsett 1500,-

Konsultasjon på Hundevis og treningsoppsett 1200,-

Telefonkonsultasjon og treningsoppsett 900,-

 

Vi setter opp treningsprogram som sendes skriflig per epost og avtaler oppfølgningstimer etter behov.

Kontakt: marita@hundevis.as

Fellestrening

Hundevis har gratis fellestreninger i hverdagslydighet  for alle som har gått på kurs hos oss.
Vi annonserer fellestreningene med tema og opmøtested på vår facebookgruppe hver uke (link til facebook gruppen)

https://www.facebook.com/groups/577417935610033/

Valpekurs
Kurs for valper mellom 10- 11 uker og 9 mnd. Valpekurs er nok det viktigste kurset man går med sin hund o inneholder flere foredrag. Kurset består av en teoridel og en praktisk del, og vil strekke seg over  7 eller 10 uker.  Det er 3 uker med teori og foredrag, som også går en gang i uka og varer ca 2,5 time hver gang. Den praktiske treningen innholder øvelser man trenger i hverdagen: Kontakt, gå pent i bånd, innkalling, belønningsutvikling, samt sosialisering og miljøtrening.
Hverdagslydighet unghund & voksen
Vi har to typer kurs for unghunder og voksne hunder:For de som har tatt valpekurs hos Hundevis og har teorien fra før. Kurset varer i 7 uker 1, 5 time en gang per uke, og det er ingen egen dag for teori.For de som ikke har tatt valpekurs hos hundevis kommer det i tillegg en teori del som strekker seg over 3 kvelder a` 3 timer. Der vil det bli holdt foredrag innenfor læringsteori, hundens språk og helse / ernæring. De praktiske øvelsene på kurset bygger videre på øvelser fra valpekurs og det er fokus på å lære eiere en mtode de kan bruke i hverdagen for å trene hunden sin. Øvelser er; passering, innkalling med forstyrrelser, shaping og avstandskontroll og bli/impulskontroll.
Innkallingskurs
Kurset varer 6 uker og inneholder praktisk trening på innkalling med ulike forstyrrelser. Det er lagt opp til at kursdeltakerne trener hjemme mellom timene. Kurset passer for alle hunder i alle aldre og det blir lagt opp til individuell trening for hver enkelt hund. Målet med kurset er at kursdeltagerne skal få trent på innkalling til hverdagsbruk med de forstyrrelser man ofte står ovenfor, blant annet syklister, joggere og andre hunder.
Passeringskurs
Kurs for de som ønsker å trene passering av andre hunder i bånd. Kurset retter seg både mot de som vil forebygge fremtidige problemer og de som har havnet i en vanskelig situasjon, der hunden bjeffer, stresser, hyler og er overfokusert på andre hunder. Hovedfokuset på kurset er å jobbe med at hunden skal bli mer avslappet til fremmede hunder, samt lære hunden å assosiere andre hunder med positive opplevelser. Deretter skal de lære og jobbe i lag med eier med andre hunder i nærheten. Dette kurset retter seg mot de som ønsker å ha en fokusert og trygg hund i konkurranser, i utstillingsringen eller bare i hverdagen. Kurset går over 8-uker.
Konkurranselydighet
Kursene retter seg mot LP-programmene klasse 1, 2, 3 og Elite etter NKKs regelverk. De avholdes både som helgekurs og ukeskurs og varer ca 12 timer tilsammen. Kursene vil annonseres som nybegynner-, lettøvet-, videregående- eller rene konkurransetreningskurs.Det vektlegges at både hund og fører skal ha det gøy på trening, samt være resultatorientert og klar for de utfordringer som en møter på konkurranser.
Brukshundkurs
Ønsker du å lære om spor og rundering?Vi arrangerer jevnlig brukshundkurs hos oss, både mot NBF-programmet og RIK-programmet til NKK. Kursene tilpasses for alle hunder og eiere, om de ønsker å lære om brukshundsport for konkurranse eller som aktivisering for familiehunden
Utstillingskurs
Kurs for de som vil lære om hvordan man kan trene en hund til å vise seg fra sin beste side på utstillinger. Kurset avholdes som helgekurs eller ukeskurs. Hunder i alle aldre kan delta.
Agilitykurs
Vi har nybegynner -og videregående kurs, samt slalomkurs i denne artige hundesporter. Kursene går som helgekurs eller over flere uker. Kursene våre tilpasses alder på hunden og dermed kan valper fom 10 uker være med på nyebgynnerkursene.

Om våre kurs

Kursene varier fra dagskurs til 10-ukers kurs, med alt fra hverdagslydighet, sosialisering, aktivisering til konkurransekurs i de fleste hundesportgrener. Vi inviterer med jevne mellomrom instruktører og forelesere fra andre Hundeskoler og arrangerer både seminarer og kurs med dem. Vi holder til i Kobbeveien 5 på Kvaløya og har innendørslokale ved behov. VI ønsker å bidra med et godt hundemiljø som tar vare på nybegynnere og er inkluderende for alle- uansett hva man ønsker å bruke hunden sin til:)

Målet for alle Hundevis sine kurs er å gi deltakerne en god plattform og best mulig forutsetninger for trening av sine hunder. Dette gjelder både for de mer generelle hverdagslydighetskursene og for de ulike spesialkursene. Vi ønsker å formidle kunnskap om hundens egenart til kursdeltakerne. Dette innbefatter bl.a generell informasjon om hunden som art, om hundens språk og atferd, rasekunnskap og innføring i hvordan hunden lærer.

I tillegg til generell kunnskap om hund, gir vi også innføring i en metode som gir eierne mulighet til å lære hunden det de ønsker. Metoden er basert på vitenskapelig velutprøvd læringsteori som også ivaretar hundens velferd.
Selv om alle hunder lærer likt, vil det alltid være individuelle forskjeller i hvordan det er best å legge opp treningen. I Hundevis legger vi vekt på å engasjere oss i hver enkelt hund og eier, og tilpasse undervisningen slik at de har best mulig forutsetninger for å lykkes i sin trening. I tillegg til fellesundervisning på kursene, vil det derfor alltid også være personlig oppfølging av den enkelte.
I praksis betyr dette at vi for eksempel aldri trener med alle hundene som kommer på kurs på en linje med en forhåndsbestemt avstand mellom hundene. Alle hunder er indvider og hvor stor avstand de trenger til forstyrrelser som andre hunder, mennesker og alle miljøfaktotorer vil dermed variere. Det legges således opp til at alle hunder og eiere skal  kunne lykkes med læringen- nettopp fordi det er velykkkende repetisjoner som fører til at hunden lærer det vi ønsker. Vi har stort fokus på at eiere av hunden som kommer på våre kurs skal få en forståelse av hvordan hunder lærer og dermed kan legge opp treningen selv mellom og etter kursadagene selv, og at de fremdeles vil lykkes med treningen og få god læring. Vi varierer mellom å jobbe en og en, alle hunder ute samtidig og har i tillegg en del to-og to eller små grupper på våre kurs, for at hundeeiere skal lære mye av å observere og bidra til andre sin trening også. Å trene hund handler om å observere atferd, og jo mer trening man får med dette, desto bedre blir man å trene:)

For info om kurs som kommer, se på vår kurskalender. Der legger vi ut kurs jevnlig og for å melde på sender man mail til: marita@hundevis.as med følgende info: Kurs man vil delta på, navn og adresse, rase, alder og navn på hund. Man får tilsendt per epost: All info om kursoppstart, faktura med KID, samt skriftlig oppsummering av kursene.