Therese Holt Hansen

Jeg heter Therese Holt Hansen, er 31 år og bor sammen med to hunder, min samboer og vår datter. Etter årevis med masing fikk jeg min første hund som 15-åring. Siden det har jeg ikke sett tilbake. Schnauzeren Mica, min andre hund, var den første hunden jeg trente med, og etter et valpekurs i 2006 ble jeg introdusert for konkurranselydighet. Vi stilte aldri i noen konkurranse, men var ivrige på treningsbanen. Da Mica ble syk og måtte forlate oss flyttet berner sennenhunden Arni inn. Det var da jeg startet for alvor med lydighetstreningen og ble introdusert for shaping gjennom Hundevis. Jeg var bitt av basillen og har gått mange forskjellige kurs for forskjellige instruktører, og lagt ned utallige treningstimer. Jeg var også aktiv, med flere verv, i den lokale bernerklubben, og fikk gjennom min innsats der blant annet være med på å arrangere utstillinger. Jeg og Arni kom oss aldri i lydighetsringen, men drev aktivt med utstilling med svært gode resultater. Jeg har også vært handler i utstillingsringen for flere andre hunder og raser. I vinter 2015 flyttet dobermanntispen Humla inn hos oss og med henne hadde jeg ambisjoner ut over treningsbanen. Vi trener innenfor mange forskjellige hundesporter, men konkurrerer foreløpig bare innen LP, Rally, og bruks. I påsken 2018 hentet vi landseervalpen Máni hjem, og tomrommet etter Arni ble fylt med et nytt, godt pelset familiemedlem. Selv om dette ikke er ment å være min konkurransehund, er det helt uaktuelt å ikke involvere henne i treningen, og også i konkurranseringen. Fremtiden vil vise hvor langt vi kommer, men både LP, Rally, blodspor og vannprøver står på planen.

Samme år som Humla flyttet inn hos oss, begynte jeg å jobbe i Hundevis, og det var da den virkelig bratte læringskurven startet. Siden da har jeg har jobbet i hundebarnehagen, som instruktør på mange forskjellige kurs, og høsten 2017 var jeg med å starte Hundevis hundeutstyrsbutikk. Med en master i tidlig skandinavisk middelalderhistorie var det ingen selvfølge at jeg skulle jobbe full tid med hund. Men lidenskapen for hund har alltid vært stor, og jeg utfører jobben min med fokus på faglig og personlig utvikling innenfor hundefaget, best mulig dyrevelferd, og glede hos både hunder og eiere.